Bouvetin saaren lippu

Bouvetin saaren lippu
Bouvet'nsaaren lippu kuvastaa saaren yksinäisyyttä Etelä-Atlantilla. Lipussa pääroolissa on valkoinen, symboloiden saaren jäätiköitä, ja keskellä on sininen risti, joka edustaa valtamerten ympäröimää eristyneisyyttä.

Tietoa maasta

Pääkaupunki: N/A
Väkiluku: 0 (2020
Bouvet’nsaari on Norjalle kuuluva asumaton saari Etelä-Atlantilla, noin 2 600 kilometriä Etelä-Afrikan Hyväntoivonniemestä lounaaseen. Saaren pinta-ala on noin 49 neliökilometriä, ja se on vulkaaninen, peittyen noin 93-prosenttisesti jäätiköllä. Kasvillisuus rajoittuu harvoihin jäättömiin alueisiin, koostuen pääasiassa sammalista, jäkälistä ja levistä. Bouvet’nsaarella esiintyy laajoja hylje- ja merilintuyhdyskuntia, erityisesti kergueleninmerikarhuja ja etelänmyrskylintuja. Saari nimettiin löytäjänsä, Jean-Baptiste Bouvet de Lozier’n, mukaan vuonna 1739. Vaikka brittiläinen hylkeenpyytäjä George Norris julisti sen Britannian omaisuudeksi vuonna 1825, Britannia ei lopulta osoittanut kiinnostusta saareen. Norjalainen Harald Horntvedt julisti saaren Norjan omistukseen vuonna 1927, ja Norja ja Britannia sopivat pian sen asemasta. Nykyään Bouvet’nsaari tunnetaan erityisesti luonnonkauneudestaan, eristyneisyydestään ja tieteellisestä tutkimuksesta, joka kohdistuu saaren ekosysteemiin.

Lipun historia

Bouvetinsaari on pohjoinen jääpeitteinen ja karu saari Etelä-Atlantilla. Se kuuluu Norjalle ja on asumaton sekä huonosti saavutettavissa. Saarella ei ole virallista lippua, ja se tunnetaan ennen kaikkea luonnon kauneudesta ja eristyneisyydestään.

Bouvetinsaaren historia juontaa juurensa vuoteen 1739, kun ranskalainen tutkimusmatkailija Jean-Baptiste Charles Bouvet de Lozier löysi sen. Kuitenkin vasta vuonna 1825 norjalainen kapteeni Benjamin Morrell vahvisti saaren sijainnin. Norja julisti Bouvetinsaaren osaksi kuningaskuntaansa vuonna 1927, ja se on siitä lähtien pysynyt Norjan hallinnassa.

Bouvetinsaari on herättänyt kiinnostusta myös spekulaatioissa mahdollisista aarteista, kuten merirosvojen kätkemistä aarteista.