Aruban lippu

Aruban lippu
Aruban lippu kuvastaa saaren rikasta historiaa ja luontoa. Neljä väriä - punainen, valkoinen, sininen ja keltainen - heijastavat auringonpaistetta, taivasta, hiekkaa ja vapautta. Keltainen tähti keskellä symboloi Aruban tulevaisuutta ja perinnettä.

Tietoa maasta

Pääkaupunki: Oranjestad
Väkiluku: 112 309 (2019)
Aruba, virallisesti Aruban kuningaskunta, on Alankomaiden kuningaskunnan osa, sijaiten Karibianmeren eteläosassa. Aruba on noin 29 kilometrin päässä Venezuelan Paraguana-niemimaasta ja 80 kilometrin luoteeseen Curaçaosta. Saari on noin 32 kilometriä pitkä ja 10 kilometriä leveä, kuuluen ABC-saariryhmään yhdessä Bonairen ja Curaçaon kanssa. Aruba on yksi neljästä Alankomaiden kuningaskunnan maasta, ja siitä tuli osa kuningaskuntaa vuonna 1986. Saarella on 108,166 asukasta, ja se jakautuu kahdeksaan alueeseen tilastointitarkoituksia varten, pääkaupunkinaan Oranjestad. Aruballa on kuiva ilmasto ja aavikkomainen maisema, mikä erottaa sen monesta muusta Karibian alueen saaresta.

Lipun historia

Aruban lippu kantaa mukanaan historiaa ja symboliikkaa, joka heijastaa saaren monimuotoista menneisyyttä ja kulttuuria:

  1. Värit: Lipussa on neljä väriä – punainen, valkoinen, sininen ja keltainen. Nämä värit edustavat Aruban luontoa, taivasta, aurinkoa ja hiekkaa.
  2. Keltainen tähti: Keskellä lippua on keltainen kuusisakarainen tähti, joka edustaa Aruban tulevaisuutta ja vapautta. Tähti on myös perinteinen symboli Aruban alkuperäiskansoille.
  3. Vaakuna: Lipun vasemmassa yläkulmassa on Aruban vaakuna, jossa näkyy keltainen torneado-puut, aaltoja ja Aruban nimi.

Aruba itsenäistyi Alankomaiden Antillien osasta vuonna 1986, ja lippu hyväksyttiin samana vuonna. Lipussa näkyvät elementit kertovat tarinaa Aruban identiteetistä, vapautumisesta ja vahvasta yhteydestä luontoon.